top of page

Blauwdruk maken

Blauwdrukken geven veel informatie over de stand van de voeten en zijn een meerwaarde. Er zijn meerdere redenen om een blauwdruk te maken, ik noem er enkele;

- bepalen van de stand van de voeten en het voettype

- verklaren van bepaalde (pijnlijke) klachten

- (schoen)adviezen, het dragen van verkeerd schoeisel kan klachten veroorzaken

- vergelijkingsmateriaal, voeten ontwikkelen zich in de loop van tijd

- vroegtijdig opsporen van druklocaties (ook bij risicovoet)

- onderbouwing bij doorverwijzing (bv naar arts of podotherapie)

Hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn twee type blauwdrukken van de voet; de statische en de dynamische blauwdruk.

We beginnen met een statisch blauwdruk, u zet een voet op het blauwdruk raam en blijft staan met het gewicht op beide voeten. Er wordt met een stompe penseel een omtrek van de voet gemaakt. Hiermee wordt de hoeveelheid vetpolster bepaald en kan ook de drukbelasting, voettype en eventuele teenafwijkingen vast worden gesteld.

20180913_124703.jpg

Daarna loopt u over het blauwdrukraam in een zo normaal mogelijke beweging. Dit is de dynamische afdruk. Hierop zijn de drukpunten en de belasting van de voet beter op te zien dan op de statische afdruk. Ook is hier het afwikkelpatroon goed zichtbaar.

lopende .jpg

Hierna wordt de blauwdruk berekend, er worden lijnen gezet, de verschillende graden en procenten worden uitgerekend. Hieruit wordt uitgemaakt om welk voettype het gaat en of er teenafwijkingen zijn.

Blauwdruk.jpg

De blauwdruk is berekend, nu kunnen we deze interpreteren en uitleggen om welk voettype het gaat, of er bijzonderheden zijn en of er verdere actie nodig is. Bijv. doorverwijzing naar huisarts of podotherapeut.

U kunt zelf aangeven of u een blauwdruk bij de behandeling wenst. Hier worden geen extra kosten voor berekend.  Soms zien wij de noodzaak om toch een blauwdruk te maken, om de stand van u voet beter te bepalen.

Blauwdruk 2.jpg
bottom of page